(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Βερνίκια ξύλου

Σε ένα με βερνίκι επεξεργασμένο ξύλο δίνεται η ευκαιρία να αποδώσει προς τα έξω την πραγματική υφή που περιμένει κανείς από το υλικό αυτό. H διαθέσιμη χρωματική παλέτα της Brillux ξεκινά από δεκάδες αποχρώσεις στους φυσικούς τόνους του ξύλου και φθάνει σε δυναμικές μοντέρνες αποχρώσεις. Ποτέ βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι κλιματολογικοί παράγοντες μπορεί να απαιτήσουν μία συγκεκριμένη δομή στρώσεων και να θέσουν όρια στις χρωματικές επιλογές.
Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πόρτες και παράθυρα, επεξεργασμένα με βερνίκια απαιτούν – σε σύγκριση με τα βαμμένα – λόγω της ευκολότερης διαπερατότητας των υπεριωδών, βραχύτερα χρονικά διαστήματα συντήρησης.

Προεργασίες σε παλαιά κουφώματα

1. Aπομάκρυνση παλαιών ασταθών βερνικιών
Παλαιά όχι πλέον σταθερά βερνίκια πρέπει να απομακρύνονται ριζικά.
Η απομάκρυνση γίνεται πάντα παράλληλα με τις ίνες του ξύλου.

 

2. Τρίψιμο
Aκολουθεί σχολαστικό τρίψιμο όλης της επιφάνειας

 

Εφαρμογή

1. Eμποτισμός - φάρμακο

Mετά από τις προεργασίες βερνικιού, ακολουθεί μια προεπάλειψη με το υλικό Holzschutzgrund 250 βάσεως διαλυτών νέας τεχνολογίας δηλαδή χωρίς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Tο υλικό επιτυγχάνει υψηλή διείσδυση, ρυθμίζει την υγρασία, την διαπνοή και προστατεύει από τους μπλε μύκητες (κυάνωση). Ακολουθεί βερνίκι σε 3 σκέτα χέρια με πινέλο

 

2. Πρώτο χέρι

Mετά από τον εμποτισμό ακολουθεί το πρώτο χέρι βερνικιού Brillux 580 σκέτο, (εσωτερικά θα μπορούσε να είναι με το Lacryl Holzlasur 235 σκέτο).

Aν προϋπάρχουν παλαιά σταθερά βερνίκια τα γυαλοχαρτίζουμε και δεν προεπαλείφουμε παρά μόνον τα σημεία που τα βερνίκια αυτά έχουν τυχόν αποκολληθεί.

 

3. Eνδιάμεσο και τελικό χέρι

Mετά από την προεπάλειψη ακολουθούν 1-2 χέρια βερνικιού με το Brillux 580 ή το Lacryl Holzlasur 235 αντίστοιχα. Το Dauerschutzlasur 580 είναι ένα θιξοτροπικό βερνίκι, βάσεως ισοπαραφίνης, σατινέ, εξωτερικής & εσωτερικής χρήσης ,ταχύπηκτο, εύκολο στην εφαρμογή και ανθεκτικό σε ακραίες κλιματολογικές καταπονήσεις.

Το υλικό διαθέτει 3 φίλτρα υπεριωδών για έναν πολύ ανώτερο του μέσου όρου συντελεστή προστασίας του ξύλου από ακτινοβολίες. Εφαρμόζεται πάνω σε κάθε ξύλινη επένδυση, εσωτερική πλευρά στεγών, παράθυρα, πόρτες, πέργκολες, φράχτες, έπιπλα κλπ.  Πέραν τούτου, εξουδετερωτές υπεριωδών BX (BX UV Absorber) απορροφούν την ακτινοβολία αυτή μετατρέποντας την συχνότητα της σε ενεργειακά πτωχότερο ακίνδυνο φάσμα ακτίνων. Eπί πλέον ειδικά διαφανή πιγμέντα οξειδίων σιδήρου αντανακλούν και τις υπόλοιπες ακτινοβολίες του ηλιακού φάσματος.