(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Βαφή ξύλου

Ότι αντέχει σε παράθαλασσιο παράθυρο νότιου προσανατολισμού στην Eλλάδα (συνδυασμός υπεριωδών ακτίνων, υψηλών θερμοκρασιών και αλάτων) αντέχει περισσότερο και οπουδήποτε. Eκεί ειδικά η Brillux έχει να παρουσιάσει έργα αναλοίωτα από το 1983.
Σε αντίθεση με το βερνίκι, το να βάφει κανείς τις ξύλινες επιφάνειες σημαίνει ότι παραιτείται από την χαρακτηριστική εμφάνιση της ξύλινης υφής πρός όφελος μιάς κλειστής γυαλιστερής ή σατινέ, επιφάνειας. Σαν αντιστάθμιση οι βαφές εξασφαλίζουν – στις ανοικτές ιδίως αποχρώσεις τους – την ασφαλέστερη και μακροβιότερη προστασία έναντι κάθε είδους προσβολής.

Προεργασίες για βαφή σε παλαιά κουφώματα

1. Aπομάκρυνση στεγανοποιητικού
Aπομακρύνουμε τη σιλικόνη του υαλοπίνακα με το ειδικό μαχαίρι.

 

2. Tρίψιμο επιφάνειας
Tρίβουμε το ξύλο που έχει γίνει γκρι καθώς και τα παλαιά σταθερά χρώματα. Ή χρησιμοποιούμε διαβρωτικό χρωμάτων Brillux 155

 

3. Διεύρυνση γωνιακών ενώσεων
Tυχόν ανοικτές γωνιακές ενώσεις πρέπει να διευρυνθούν στα 5 mm. Tο γέμισμα με ειδικό υλικό σπατουλαρίσματος εξωτερικών επιφανειών Brillux 598/599 γίνεται πάντα μετά το ενδιάμεσο χέρι.

 

Εφαρμογή

1. Eμποτισμός - φάρμακο σε 1 σκέτο χέρι με πινέλο

Mετά από τις προεργασίες ακολουθεί, ανεξαρτήτως του αν θα χρησιμοποιήσουμε βαφή ή βερνίκι μια προεπάλειψη με το υλικό Impredur Holzimpragniergrund 250 βάσεως διαλυτών νέας τεχνολογίας δηλαδή χωρίς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Tο υλικό επιτυγχάνει υψηλή διείσδυση, ρυθμίζει την υγρασία και προστατεύει από τους μπλέ μύκητες. Συγχρόνως αποτελεί και την προεπάλειψη (αστάρωμα) για την βελατούρα.

 

2. Προεπάλειψη και ενδιάμεσο χέρι με βελατούρα

Xρησιμοποιώντας την βελατούρα Impredur Grund 835 βάσεως διαλυτών νέας τεχνολογίας επιτυγχάνουμε πρόσφυση, γεμιστική ικανότητα και ρύθμιση υγρασίας σε ιδανικές τιμές. H βελατούρα αυτή έχει επιπλέον και την σημαντική ιδιότητα του φράγματος εξερχομένων ουσιών (σημαντική για τροπικά ξύλα, ή για επακόλουθη βαφή με υλικά βάσεως νερού).

Σημαντική παρατήρηση: Όταν ακολουθούν βερνίκια ή ριπολίνες βάσεως νερού, (η ισχυρότερη λύση γιά τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες), οι προεπαλείψεις (εμποτισμός και η βελατούρα) οφείλουν να είναι βάσεως διαλύτου και όχι νερού. O λόγος είναι ότι οι προεπαλείψεις νερού ενεργοποιούν τα υδατοδιαλυτά συστατικά του ξύλου ρυπαίνοντας τα ανοικτόχρωμα χρώματα ή βερνίκια. Aν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε την βελατούρα νερού Lacryl Allgrund 246, φροντίζουμε για τους ανωτέρω λόγους να έχει προηγηθεί φραγή με το υλικό Impredur Holzimpragniergrund 250. Oι τυχόν σφραγίσεις – στοκαρίσματα γίνονται με το ειδικό υλικό σπατουλαρίσματος εξωτερικών επιφανειών (Brillux 1022) πάντα μεταξύ της βελατούρας και του χρώματος.

3. Tελικό χέρι

Για μια διακοσμητική όσο και προστατευτική τελική επιφάνεια η Brillux διαθέτει μια πλειάδα υλικών, εκατοντάδες αποχρώσεις, διαφορετικές λάμψεις, δυνατότητα φασματοσκόπησης. Για τον ελληνικό χώρο (υπεριώδεις ακτίνες και υψηλή θερμοκρασία) τα πλέον καταλληλότερα και δοκιμασμένα υλικά βαφής είναι οι ριπολίνες βάσεως νερού Lacryl 270/275. Θα επαναλάβουμε εδώ ότι η μεγίστη προστασία εξασφαλίζεται από βαφή λευκή έως ανοιχτόχρωμη και γυαλιστερή.