(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Κόλληση Πλακιδίων

 


 Σε τι διαφοροποιούνται τα υλικά συγκόλλησης της Omnicol

Το γεωγραφικό σημείο της απόλυτης ποιότητας και των αυστηρών προδιαγραφών στην Ευρώπη - σε κάθε τομέα - περιορίζεται στο τρίγωνο που αποτελείται από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.

Ότι αποπειραθεί να παραχθεί για την εκεί εγχώρια κατανάλωση, περνά μέσα από τα αυστηρότατα φίλτρα ενός πολύ απαιτητικού καταναλωτικού κοινού και ενός σε βάθος εκπαιδευμένου τεχνικού κόσμου.

Η RENOVAT φέρνει στην Ελλάδα, μέσω των αποκλειστικών αντιπροσώπων της, την OMNICOL, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του Τiling (τοποθέτησης πλακιδίων) με κυρία αγορά της τον γεωγραφικό χώρο που προαναφέραμε.

Η OMNICOL με διάσπαρτους χώρους παραγωγής, διανομής και διοίκησης στην Ολλανδία (Hedel), την Γερμανία (Stolberg) και το Βέλγιο (Weelde) μπορεί και να εξάγει την βορειοδυτική αυτή ευρωπαϊκή ποιότητα της σε χαμηλό κόστος, διότι έχει στρατηγικά επιλέξει να τοποθετηθεί πολύ δυτικά, δηλαδή κοντά στα εξαγωγικά λιμάνια της Μάγχης. Tα υλικά της Omnicol αποτελούν μοναδική περίπτωση για την ελληνική αγορά.

Για κάθε υλικό συγκόλλησης πλακιδίων που παράγονταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχε μία προδιαγραφή του DIN (Deutsches Institut für Normung) η οποία καθόριζε τις ελάχιστες αποδόσεις που απαιτούνταν για να ονομασθεί κάτι κόλλα πλακιδίων. Σήμερα οι προδιαγραφές αυτές είναι πανευρωπαϊκές (ΕΝ) . Και αυτές όμως σήμερα όπως και τα DIN παλαιότερα αντανακλούν μεν το επίπεδο ελαχίστης απαίτησης αλλά και προστασίας του καταναλωτικού κοινού, ο τρόπος όμως που τεκμηριώνονται απαιτεί πολλά χρόνια έρευνας και εμπειρίας. Έτσι υστερούν πάντα από το σημερινό στάδιο τεχνογνωσίας των εταιρειών που διεξάγουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα και διαθέτουν απόλυτη εξειδίκευση σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Ανάλογα με την φιλοσοφία σε σχέση με το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα του, τα DIN ΕΝ μπορεί να αποτελούν είτε τελικό στόχο (μέγιστη ποιότητα) είτε σημείο αφετηρίας (ελαχίστη ποιότητα).

Omnicol έχει κάνει την επιλογή να αντιλαμβάνεται τα DIN ΕΝ σαν κατώτερη ελαχίστη απόδοση και χάρις στην έντονη ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγει, διαθέτει την δυνατότητα να το υπερβαίνει. H Omnicol  υπερβαίνει τους κανονισμούς του DIN ΕΝ, συχνά κατά ακέραια πολλαπλάσια δημιουργώντας έτσι απόθεμα ασφαλείας (Sicherheitsreserve) που μετράται και βεβαιώνεται από ειδικά κρατικά Ινστιτούτα Ελέγχου Υλικών.

Οι κόλλες πλακιδίων της Omnicol  βρίσκονται πάντα μια γενιά μπροστά. Πολλές κόλλες της περιέχουν αντί για άμμο κοίλα μικροσκοπικά σφαιρίδια υάλου νανοτεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό ή εσωτερική τριβή μηδενίζεται. Το νερό δεν απορροφάται και ένα σακί συμβατικής κόλλας των 25 κιλών αν γεμισθεί με μια τέτοια κόλλα, ενώ θα ζυγίζει μόνον 15 κιλά, ο όγκος του χαρμανιού που θα δώσει αφού μπει το νερό θα είναι μεγαλύτερος και θα κολλήσει 25% περισσότερα πλακίδια από ένα 25 κιλό σακί.

Η Omnicol  παράγει κόλλες που δεν παράγουν σκόνη, κόλλες φυσικής πέτρας, κόλλες και στόκους για επαφή με πόσιμο νερό, ταχύπηκτες, υπερελαστικές κλπ.

 

 

Στεγανοποίηση υγρών χώρων, βεραντών, ταρατσών με μεμβράνη Omnimat σε συνδυασμό με κόλλες Omnicem.

Εποξεικός στόκος Prof 123. Μέσα στην συσκευασία θα βρει κανείς, το θιξοτροπικό σφουγγάρι, γάντια, καθαριστικό υγρό για τον τελικό καθαρισμό κλπ.