(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Venezia Stucco

Τεχνοτροπίες τοίχων & δαπέδων, εσωτερικής & εξωτερικής χρήσης.
Διατίθεται και πλήθος διακοσμητικών προσμίκτων τους, καθώς και τα υλικά τελικής προστατευτικής επικάλυψής τους.

Η VENEZIASTUCCO είναι μια ιταλική εταιρεία με έδρα και εγκαταστάσεις παραγωγής στην Βενετία, η οποία δημιουργήθηκε αρχικά από μια ομάδα τεχνιτών με ειδικότητα όχι μόνον στην παραγωγή τέτοιων υλικών αλλά και στην προσωπική διακοσμητική εφαρμογή τους.
Η ομάδα αυτή, έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια με υλικά τεχνοτροπίας διαφόρων παραγωγών, αποφάσισε να προχωρήσει η ίδια σε παραγωγή, χρησιμοποιώντας ότι καλύτερη και παραδοσιακότερη πρώτη ύλη διαθέτει η χώρα, με στόχο το τέλειο τελικό αποτέλεσμα και την εύκολη εφαρμογή.
Η ομάδα απέφυγε συνειδητά την φιλοσοφία με την οποία οι βιομηχανίες χρώματος βλέπουν τα υλικά τεχνοτροπίας, φιλοσοφία η οποία θεωρεί τα υλικά αυτά εξειδικευμένα χρώματα, πράγμα που καταλήγει μοιραία σε μια σύνθεση τους βασιζόμενη περισσότερο στην χημεία και τα οργανικά υλικά, παρά στην πραγματική τους φύση που δεν είναι άλλη από το πέτρωμα.
Η ομάδα διαφοροποιήθηκε επίσης από τους παραδοσιακούς παραγωγούς, χρησιμοποιώντας ακραίας ποιότητας φυσικά ορυκτά υλικά, όπως μόνο μάρμαρο Carrara, παραδοσιακά τελειώματα όπως σαπούνι Μασσαλίας και κερί μελισσών, καθώς και εντυπωσιακά πρόσμικτα που έρχονται ακόμη και από την Κίνα.
Οι τεχνίτες της VeneziaStucco κρατήθηκαν κοντά στην παράδοση της πόλης τους και χρησιμοποιούν την χημεία στο μέτρο πού εκείνη επιδρά στην εργασιμότητα και τις αντοχές, χωρίς να της επιτρέπουν να δημιουργεί εκείνη την αισθητική και να μας απομακρύνει από την ορυκτή φύση του υλικού.
Η παγκόσμια εμπειρία της VeneziaStucco, από εφαρμογές σε όλες τις ηπείρους, οι επαφές με αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε όλες σχεδόν τις χώρες, επέστρεψε σαν επιπλέον γνώση στην παραγωγή με αποτέλεσμα να μπορούν πλέον να δημιουργηθούν όλο και περισσότερες διαφορετικές τεχνοτροπίες χρησιμοποιώντας όμως όλο και λιγότερα βασικά υλικά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο εμπλουτισμός της γκάμας των προσμίκτων για εφέ, κρατώντας μικρή την γκάμα βασικού υλικού.
Όλα τα υλικά παράγονται κάτω από στενή επιτήρηση τεχνικού προσωπικού με υψηλό επαγγελματισμό, για να ακολουθήσει ένας ποιοτικός έλεγχος με αυστηρά κριτήρια.
Τα υλικά διανέμονται σε πολύ περιορισμένη αλυσίδα διανομής και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.