(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Κεραμοσκεπή

1. Κεκλιμένη Στέγη

Η μεμβράνη Bauder Top Difutex NSK μπορεί να στεγανοποιήσει και να διατηρεί την διαπνοή της σε όποια στρώση από την επιλεγείσα τομή στέγης τοποθετηθεί. Λειτουργεί είτε πάνω είτε κάτω από την πολυστυρόλη.

Είναι αυτονόητο ότι όσο πιο «έξω» τοποθετηθεί τόσο περισσότερα στοιχεία στέγης προστατεύει. Μπορεί να διαστρωθεί τελείως εξωτερικά πάνω από όλα τα ξύλα (έτσι προστατεύοντας τα) δηλαδή άμεσα πίσω από τα κεραμίδια.

 

2.3. Θερμομόνωση & Αερισμός

Ο αερισμός της όλης κατασκευής πρέπει να εξασφαλίζεται. Αν και ή πολυστυρόλη είναι ανεπηρέαστη από τους υδρατμούς, ωστόσο τα στοιχεία της ξύλινης κατασκευής μπορεί να σαπίσουν.

Από την πλευρά της η μεμβράνη έχει συντελεστή διαπίδυσης υδρατμών < 0,1m αφήνοντας τους υδρατμούς να περνάνε ανεμπόδιστα από μέσα της, σχεδόν σαν να μην ήταν παρούσα.

 

4. Τοποθέτηση μεμβράνης NSK

Η μεμβράνη απλώνεται πάντα από τα δεξιά προς τα αριστερά πάντα από κάτω προς τα πάνω και βέβαια παράλληλα με τον κορφιά.

Τα τυπωμένα σήματα της εταιρείας πρέπει να είναι πάντα ορατά.

Το γυαλιστερό αφαιρούμενο γκρι strip που καλύπτει την κόλλα για την ένωση των ρολών μεταξύ τους να είναι πάντα στο άνω μέρος του κάθε ρολού.

Το επόμενο ρολό τοποθετείται ώστε να καλύπτει ακριβώς αυτό το strip χωρίς κύματα και ζάρες και χωρίς ακόμη, στην φάση αυτή να συγκολλήσουμε τις αυτοκόλλητες ραφές.

 

5. Μηχανική στήριξη

Η μηχανική στήριξη (κάρφωμα) γίνεται στο άνω μέρος και συγκεκριμένα στη ζώνη που θα καλυφθεί από το αυτοκόλλητο strip της άνω μεμβράνης. To αυτοκόλλητο strip βρίσκεται λοιπόν κατά την τοποθέτηση πάντα στην προς τον κορφιά ζώνη, της κάτω μεμβράνης. Ακολουθεί η άνω στρώση μεμβράνης που πατά σαν κεραμίδι πάνω στην κολλητική αυτή ζώνη.

Όσα καρφώματα και αν δεχθεί ακόμα και αν αφαιρεθεί το καρφί αυτή αυτοεπουλώνεται παραμένοντας στεγανή.

 

6. Αυτοκόλλητη συρραφή

Με την απλούστατη αυτοκόλλητη συρραφή δημιουργείται ένα διαπνέον, όμως ανεμοστεγές κέλυφος. Έτσι ο ψυχρός άνεμος δεν μπορεί να επηρεάσει πλέον την θερμομόνωση. Η διαφορά της πίεσης του ανέμου στις κεραμοσκεπές δημιουργεί ισχυρότατο ρεύμα το οποίο εκτός της ψύξης, φέρνει 1000 φορές περισσότερη υγρασία απ’ ότι ο εξερχόμενος υδρατμός.

Επιπλέον, η μεμβράνη εμποδίζει τη συσσώρευση της σκόνης που φέρνει ο άνεμος.

 

7. 2η Ζώνη Αερισμού

Αν χρησιμοποιηθούν συμβατικά υλικά θερμομόνωσης, π.χ. πλάκες πολυουρεθάνης, πε-τροβάμβακες, πολυστερίνες κλπ. τα οποία είναι όλα ευπαθή στον υδρατμό, τότε απαιτείται και φράγμα εξερχομένων υδρατμών. Αυτό τοποθετείται κάτω από την θερμομόνωση ενώ το Bauder Top Difutex NSK πάνω από αυτήν.

Σε τέτοιες κατασκευές μεριμνούμε για μία 2η ζώνη (κέλυφος) αερισμού εσωτερικά ώστε να εξατμίζονται τυχόν εσωτερικές συμπυκνώσεις υδρατμού πίσω από το φράγμα (λόγω θερμογεφυρών π.χ.)