(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Στεγανοποίηση απευθείας πίσω απο πλακάκια

 

 

Στεγανοποίηση άμεσα πίσω από κεραμικά πλακίδια και πλάκες. Αποτελείται από 2 στεγανοποιητικές μεμβράνες τροποποιημένου πολυαιθυλενίου τοποθετημένες ανάμεσα σε δύο εκατέρωθεν γεωυφάσματα πολυπροπυλενίου. Έτσι συγκολλάται στο υπόβαθρο με κόλλα πλακιδίων και αντιστοίχως δέχεται έτσι επάνω της πλακίδια ή όποιο άλλο υλικό επένδυσης. Καταργεί τις τσιμεντοκονίες. Γεφύρωση ρωγμών. Αποσύμπλεξη αχρηστευμένων ρηγματωμένων υποβάθρων. Για τοίχο και για δάπεδα και κάτω από νερό. Εσωτερική και εξωτερική χρήση, οικιακή, δημόσια και βιομηχανική. Καταργεί τους χρόνους αναμονής για στέγνωμα κονιών. Διαθέτει ειδικά τεμάχια όπως εσωτερικές & εξωτερικές τρίεδρες γωνίες καθώς και έτοιμα τεμάχια για τα σιφώνια, που επιταχύνουν την εφαρμογή.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Σε εσωτερικούς χώρους σε τοίχους και δάπεδα Σε εξωτερικούς χώρους σε δάπεδα, βεράντες, ρετιρέ. Χρησιμοποιείται για αποτελεσματική και αξιόπιστη στεγανοποίηση σε κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες άμεσα κάτω από πλακίδια, πλάκες και φυσική πέτρα σε λουτρά, ντους, μαγειρεία, SPA, χαμάμ, πισίνες (έως 4 m βάθος), ξενοδοχεία, και σε κάθε υγρό χώρο. Επίσης σε βεράντες, ταράτσες και κατασκευαστικά και επισκευαστικά. Στεγανοποιεί και αποσυμπλέκει με μία κίνηση επιτρέποντας έτσι να τοποθετηθούν πλακίδια και άλλα υλικά επένδυσης πάνω σε ρηγματωμένα, κουφωμένα και επίφοβα γενικά υπόβαθρα, που χωρίς αυτό θα έπρεπε και να αποξηλωθούν και να αντικατασταθούν και επιπλέον να στεγανοποιηθούν με τους ήδη γνωστούς και πιο σύνθετους τρόπους. Επιτρέπει -αν δεν κολληθεί στο υπόβαθρο- την μελλοντική ανάκτηση των πλακιδίων και την επαναχρησιμοποίηση τους όπου αυτό είναι επιθυμητό. Κατάλληλα υπόβαθρα: Μπετόν, ελαφρομπετόν, τσιμεντοκονίες, σοβάδες, ασφαλτικά δάπεδα, δάπεδα με ενδοδαπέδια θέρμανση, παλαιά πλακάκια, γυψόπλακες, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, τοιχοποιία, σκληρές θερμομονωτικές πλάκες κλπ.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ Το υπόβαθρο οφείλει να είναι ξηρό (επιτρέπεται πάντως υγρασία έως 4%), καθαρό, επιπλέον δε, στις κάθετες επιφάνειες να είναι σταθερό χωρίς διαχωριστικές ουσίες (λίπη, έλαια). Οι εξωτερικές επιφάνειες να έχουν ρύσεις (2%). Παλαιές βαφές να απομακρύνονται. Οι ρωγμές σε δάπεδα μπορούν να αγνοηθούν εκτός αν έχουν δημιουργήσει ανισοσταθμία, ή αν τα εκατέρωθεν τους πεδία τείνουν να υποστούν καθίζηση ή να σηκωθούν "τοξωτά". Αυτά δεν επηρεάζουν την στεγανοποιητική απόδοση της WD OMNIMAT, θα έχουν όμως αρνητικές συνέπειες στην επιπεδότητα και σταθερότητα της νέας επένδυσης που θα ακολουθήσει. Πρέπει να βλέπουμε την επιφάνεια της WD OMNIMAT και σαν μια υπόβαση τοποθέτησης πλακιδίων. Οφείλει λοιπόν να της έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων έχει μια κάποια επιπεδότητα. Η εξομαλύνσεις πάντα προηγούνται και μπορούν να γίνονται απλά με την ίδια την κόλλα των πλακιδίων (έως 5 mm) ή με κονίες -αυτοεπιπεδούμενες ή μη εσωτερικά ή εξωτερικά, ή και με απλές τσιμεντοκονίες.
  2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ: Η μεμβράνη κόβεται απλά με οποιοδήποτε κοπίδι ή με ψαλίδι. Τοποθετούμε την μεμβράνη πάνω στην φρέσκια κόλλα πλακιδίων φροντίζοντας να μην υπερβούμε τον "ανοικτό χρόνο" της. Η κτένα της κόλλας να μην είναι μεγαλύτερη από 4 mm. Η κάθε μεμβράνη να καλύπτει την επόμενη κατά 5 cm (Υπάρχει βοηθητική διαγράμμιση πάνω σε κάθε μεμβράνη). Πιέζουμε με την λεία μεριά της σπάτουλας την μεμβράνη πάνω στην κόλλα πλακιδίων.

 

  1. Στις επικαλύψεις των μεμβρανών αλλά και σε κάθε σημείο επικάλυψης «μεμβράνη σε μεμβράνη» , «μεμβράνη σε ειδικό τεμάχιο» κολλάμε στεγανά με ακτένιστη κόλλα πλακιδίων ή με ειδική μαστίχη. Πιέζουμε κάθε σημείο επικάλυψης ώστε να μην εξέχει. Για τέλεια επιφάνεια θα μπορούσαμε να είχαμε πιέσει κατά μήκος των σημείων της επικάλυψης το υλικό που τοποθετήθηκε πρώτο (μεμβράνη, γωνία, ταινία) κάπως δυνατότερα πάνω στην κόλλα πλακιδίων. Έτσι ή επικάλυψη εκεί με το επόμενο υλικό θα είναι επίπεδη (πρόσωπο) και η τοποθέτηση πλακιδίων άψογη. Η στεγανοποίηση τελειώνει εδώ. Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει διαρροή.

 

  1. Η συγκόλληση πλακιδίων μπορεί τώρα να ξεκινήσει στους τοίχους άμεσα. Στα δάπεδα γίνεται την επόμενη μέρα ώστε να σκληρυνθεί πλήρως η κόλλα πλακιδίων. Η τοποθέτηση των πλακιδίων γίνεται με όποια από τις κόλλες OMNICOL επιλέξαμε. Η αρμολόγηση γίνεται με τον κατάλληλο στόκο της OMNICOL ανάλογα με την χρήση του χώρου. (ελαστικός στόκος, οξύμαχος, εποξεικός, έγχρωμος κλπ.) Σε αρμούς διαστολής και γωνίες αντί για στόκο χρησιμοποιούμε σιλικόνη OMNICOL.