(+30) 210 68 27 105

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Ηλ/μαγνητική Προστασία

Ηλεκτρομαγνητική Προστασία

Renovat εισάγει την Yshield Abschirmtechnik στην ελληνική αγορά, την παγκοσμίως πρωτοπόρο γερμανική εταιρεία στην απομόνωση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Το ηλεκτρομαγνητικό «νέφος» που, θέλοντας και μη, μας περιβάλλει, γνωστό διεθνώς σαν ‘Electrosmog’ αποτελεί μια πηγή ελαφρών ενοχλήσεων έως σοβαροτάτων ασθενειών.
Αν αναζητάτε προστασία από το Elektrosmog μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με το ειδικό χρώμα, απλούστατο στην χρήση ή ακόμη και με διαφανείς αυτοκόλλητες μεμβράνες τζαμιών, κουρτίνες παραθύρων, πλέγματα οπλισμού για σοβάδες, κλπ.) που μειώνουν την ακτινοβολία έως και 99,99%. (40 dB).

ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ

Σε γενικές γραμμές μπορεί να διαχωρίσει κανείς τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε πεδία χαμηλών συχνοτήτων και σε υψίσυχνα.
Στα πρώτα ανήκουν οι πυλώνες υψηλής τάσης, οι γραμμές τροφοδοσίας τραμ, τρόλεϊ και μετρό, οι μετασχηματιστές ΔΕΗ και δυστυχώς πολλά επίγεια δίκτυα ηλεκτροδότησης σε πολλές γειτονιές για τα οποία ο κόσμος αγνοεί ότι είναι υψηλής τάσης.
Στα πεδία χαμηλών συχνοτήτων ανήκουν και πάρα πολλές από τις οικιακές μας συσκευές καθημερινής χρήσης.
Στα υψίσυχνα πεδία οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα ραντάρ, οι πύργοι εκπομπής, οι πύργοι σταθερής τηλεφωνίας ΟΤΕ, καθώς και πάρα πολλές από τις οικιακές συσκευές καθημερινής χρήσης.

 

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ELECTROSMOG ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ…

Μια απλή βαφή, ή μια αυτοκόλλητη μεμβράνη τζαμιών, ή μια κουρτίνα ή κάποιος συνδυασμός των ανωτέρω και έχουμε φραγή
έως 99,99 %. Τα πιο διαδεδομένα και εύχρηστα υλικά της Yshield είναι βέβαια τα χρώματα. Εφαρμόζονται από οποιονδήποτε ανειδίκευτο σαν απλά χρώματα τοίχου. Είναι ορυκτής σύνθεσης, ακρυλικά βάσεως νερού, διαπνέοντα, χωρίς μέταλλα ή άλλες βλαβερές ουσίες, χωρίς διαλύτες και εκπομπές. Διατίθενται σαν χρώματα πάσης χρήσεως (καλύπτοντας χαμηλή συχνότητα μόνο για το ηλεκτρικό πεδίο+ υψηλή συχνότητα όλα τα πεδία+ εσωτερική εφαρμογή + εξωτερική εφαρμογή).
Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών των χρωμάτων Yshield για κάθε είδος υψήσυχνης ακτινοβολίας.
Στον χώρο κατοικίας τα χρώματα Yshield προστατεύουν τους χώρους που ζούμε και κοιμόμαστε. Η προστασία είναι από εξωτερικούς αλλά και από εσωτερικούς κινδύνους.
Οι βασικότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι είναι οι κεραίες, τα ραντάρ, οι πύργοι εκπομπών κλπ.
Οι εσωτερικοί κίνδυνοι είναι πηγές από την άλλη πλευρά του τοίχου ή μέσα σε αυτόν (wi-fi, καλώδια, ηλεκτρικοί πίνακες, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές κλπ.).
Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνονται όλοι οι ανωτέρω κίνδυνοι αλλά επιπροσθέτως και η προστασία από υποκλοπή δεδομένων, ηλεκτρονικές παρεμβολές, κατασκοπεία, απομόνωση αιθουσών συμβουλίων από κρυφές αναμεταδόσεις κλπ.
Στην Εθνική Άμυνα και στην Έρευνα η προστασία από ηλεκτρονικό πόλεμο, παρεμβολές, κατασκοπεία, προστασία σημαντικών ηλεκτρονικών συσκευών, προστασία εργαζομένων κοντά σε ραντάρ κλπ.
Στον τομέα της Υγείας ώστε να παρεμποδίζεται η εξαγωγή λανθασμένων αποτελεσμάτων από παρεμβολές στις ηλεκτρονικές συσκευές εξέτασης ασθενών.
Πληθώρα άλλων εφαρμογών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, στούντιο ηχογράφησης, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ YSHIELD

Απλή εφαρμογή : Τα χρώματα κατά Η/Μ ακτινοβολίας σε αντίθεση με ταπετσαρίες ή πλέγματα ακολουθούν εύκολα και χωρίς κενά με μια απλή επάλειψη κάθε πολύπλοκη επιφάνεια. Κάθε ελαιοχρωματιστής ή κάθε ερασιτέχνης μπορεί να βάψει με τα χρώματα αυτά χρησιμοποιώντας ένα κοινό ρολό. Όσο για το αστάρωμα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε γνωστό υλικό προεπάλειψης του εμπορίου που είναι κατάλληλο για τα κοινά ακρυλικά ή πλαστικά χρώματα.
Αντιοξειδωτική σύνθεση : Η προηγούμενη γενιά χρωμάτων για απομόνωση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στηρίζονταν αναγκαστικά σε προϊόντα που περιείχαν μέταλλα (άργυρος / χαλκός). Τα προϊόντα της παλαιάς γενιάς αυτής παράγονται και διατίθενται ακόμη. Αυτά είναι βλαβερά για την υγεία σε κάθε περίπτωση. Αν δεν έχουν αντιοξειδωτική προστασία -και αυτό γίνεται για να απομονώνουν καλύτερα- τότε σκουριάζουν, καταστρέφονται και αποδίδουν βλαβερά μέταλλα στον χώρο. Αν έχουν αντιοξειδωτική προστασία τότε δεν απομονώνουν καλά και περιέχουν βλαβερούς αναστολείς διάβρωσης για να μην οξειδωθεί ο χαλκός τους από το νερό τους. Πέραν τούτου περιέχουν τολουόλη, ξυλόλη, κλπ.
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι οι βαφές όπως αυτές της Yshield, βάσεως κόνεως ορυκτού γραφίτη που εξ ορισμού δεν οξειδώνονται. Ο ορυκτός γραφίτης είναι το γνωστό αβλαβές υλικό των ‘μολυβιών’ με τα οποία γράφουμε τα οποία βέβαια, παρόλο το όνομα τους, δεν περιέχουν ως γνωστόν ίχνος μολύβδου).
Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι παράγεται και διατίθεται μιά φθηνή παραλλαγή τους, οι βαφές βάσεως ινών γραφίτη που δεν απομονώνουν καλά και είναι σχετικά βλαβερές για την υγεία.

Τα χρώματα Yshield είναι βάσεως νερού, δεν περιέχουν ίχνος μετάλλων, και σαν προέκταση αυτού δεν οξειδώνονται και έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Λόγω της εφαρμογής σαν χρώματα, παρέχουν έναν συνεχή κλωβό Farraday ολικής επιφανείας που δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της πόλωσης, σε αντίθεση με υλικά που περιέχουν ίνες μετάλλων, ή ίνες γραφίτη. Η καμπύλη απομόνωσης είναι σε αντίθεση με τα υλικά βάσεως μετάλλων, ή ινών γραφίτη σχεδόν γραμμική χωρίς να υπάρχει προτιμησιακή διεύθυνση της ταλάντωσης του πεδίου. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι η φραγή έως και πολύ άνω των 18 GHz. Η τεχνολογία ωθεί πλέον τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές σε όλο και περισσότερο υψηλές συχνότητες. Εφαρμόζοντας τα προϊόντα κόνεως ορυκτού γραφίτη της Yshield έχουμε εξασφαλισθεί και έναντι μιας πιθανής μελλοντικής αλλαγής μιας πηγής ακτινοβολίας σε νέο πιο υψίσύχνο φάσμα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (VOC-Emissionen)

Τα χρώματα της Yshield δεν περιέχουν κανενός είδους διαλύτες ή άλλες βλαβερές ουσίες. Η περιεκτικότητα τους σε πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) είναι μηδαμινές Το χρώμα HSF54 περιέχει μόνον 0,2 gr VOC ανά λίτρο δηλαδή 375 φορές λιγότερο από την σημερινή Ευρωπαϊκή απαίτηση και 150 φορές λιγότερο από την μελλοντική απαίτηση που θα ισχύσει το 2010.

Οι παγίδες στην επιλογή των απομονωτικών χρωμάτων.

Τα παρακάτω θα βοηθήσουν ώστε να μην ξεγελαστεί κανείς από τα, επίτηδες, ψιλά γράμματα των ιδιοτήτων και των οδηγιών εφαρμογής στα δοχεία των διαφόρων απομονωτικών χρωμάτων που κυκλοφορούν.
Πριν προβούμε στον σχεδιασμό μιας φραγής Η/Μ ακτινοβολίας οφείλουμε να έχουμε κατανοήσει τα εξής:

10 dB σημαίνουν μια φραγή κατά περίπου 90 %
20 dB σημαίνουν μια φραγή κατά περίπου 99 %
30 dB σημαίνουν μια φραγή κατά περίπου 99,9 %
40 dB σημαίνουν μια φραγή κατά περίπου 99,99 %
50 dB σημαίνουν μια φραγή κατά περίπου 99,999 %

ΕΡΩΤΗΣΗ : Έχω μια πηγή εξαιρετικά υψηλής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της τάξεως των 10.000 μW/m2 . Προτίθεμαι γι αυτό να εφαρμόσω μια βαφή που επιτυγχάνει μείωση 99,99% της ακτινοβολίας αυτής. Είμαι εξασφαλισμένος?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ(!)
Διότι όσο κι αν το 99.99% φαντάζει εξαιρετικό ποσοστό μείωσης δεν ρίχνει την ανωτέρω ακτινοβολία κάτω από το διεθνές θεσπισμένο όριο των 0,1 μW/m2. (Η θέσπιση των ορίων διεθνώς ακολουθεί την οδηγία SBM-2003, A3. Standards of the Building Biology Guidelines).
Μείωση των 10.000 μW/m2 κατά 99,99 % (40 dB) δίνουν εναπομείνασα ακτινοβόληση 1 μW/m2 δηλαδή δεκαπλάσια του θεσπισμένου ορίου.
Η φραγή στην ακραία αυτήν περίπτωση όφειλε να είναι στα 50 dB ( 99,999%), που επιτυγχάνονται π.χ. με 2 χέρια του χρώματος Yshield HSF54.
Ο βασικός κανόνας που ακολουθούμε λοιπόν στα χρώματα φραγής Η/Μ ακτινοβολίας είναι -σε αντίθεση με τα απλά χρώματα- η απαίτηση να μας απαντηθούνε δύο ερωτήσεις :

Ερώτηση πρώτη : Πόσα τ.μ. αποδίδει το 1 λίτρο συγκεκριμένου χρώματος ?
Ερώτηση δεύτερη: Σε αυτά τα τ.μ. απόδοσης, πόσα dB μείωσης πέτυχε το συγκεκριμένο χρώμα ?

Όποιος θέλει να συγκρίνει το πραγματικό κόστος δύο χρωμάτων φραγής πρέπει να βρει τι στοιχίζει ένα τετραγωνικό μέτρο βαμμένης επιφάνειας σε σύγκριση με την επιτευχθείσα μείωση σε dB.

Ποτέ δεν συγκρίνουμε το κόστος ανά τ.μ. βαμμένης επιφάνειας αφήνοντας έξω το αποτέλεσμα φραγής, και βέβαια ποτέ δεν συγκρίνουμε δύο χρώματα φραγής με βάση την τιμή ανά λίτρο. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να καταλήξουμε στο συχνότατο φαινόμενο όπου χρώματα με την μισή τιμή ανά λίτρο σε σύγκριση με κάποια άλλα, να στοιχίζουν στο τετρ. μέτρο διπλάσια από τα πρώτα, για να επιτύχουν την ίδια φραγή. Κι αυτό επειδή απαιτούν τετραπλάσια κατανάλωση για τον ίδιο στόχο dB.

Τα χρώματα της Yshield αποδίδουν λόγω άλλης σύνθεσης τους, περίπου 4-πλάσια τετραγωνικά μέτρα από τον ανταγωνισμό.
Πρακτικά : 1 λίτρο χρώματος Yshield αποδίδει 7,5 m2 μονωμένα στα 40 dB απαιτώντας πάντα 1 μόνον χέρι.
Η εφαρμογή σε 2 χέρια είναι σπανία και γίνεται μόνον σε ακραίες καταστάσεις (50 dB)

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα αποκλειστικά πλεονεκτήματα του Yshield: Δεν απαιτούνται οι επίπονες εργασίες στρωσίματος του χρώματος επειδή είναι το μόνο που δίνει απόλυτα λεία επιφάνεια. Αυτό διότι δεν στηρίζεται σε ίνες αλλά σε πούδρα γραφίτη. Η επιφάνεια του λόγω της απουσίας ινών φράσσει τις Η/Μ ταλαντώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία. Στα χρώματα ίνας απαιτείται οπωσδήποτε -για τον λόγο της ταλάντωσης και μόνον,- και ένα οριζόντιο χέρι. Το πέρασμα χρωμάτων με το ρολό σε οριζόντια κίνηση είναι μια επίπονη εργασία. Το ένα και μοναδικό χέρι του Yshield εξοικονομεί ολόκληρα μεροκάματα. Το Υshield στεγνώνει σε 12-24 ώρες και βάφεται με οποιοδήποτε χρώμα του εμπορίου...

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ YSHIELD

Χάρις στην γείωση όλη η ακτινοβολία απάγεται και οδηγείται στο έδαφος

Κλείνουμε το ρεύμα πριν από την εφαρμογή του χρώματος. Σε όλες τις μονωμένες περιοχές πρέπει ο ηλεκτρικός πίνακας να έχει ρελαί ασφαλείας.

1. Συναρμολογούμε την πλάκα γείωση όπως φαίνεται στην εικόνα

 

2. Τοποθετούμε την πλάκα γείωσης κάπου που να είναι προσβάσιμη αλλά να μη ενοχλεί οπτικά, και όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που θα συνδεθεί για να γειώσει. Η προσβασιμότητα της είναι χρήσιμη για οπτικό έλεγχο. Σημαδεύουμε στον τοίχο τα σημεία που θα τρυπήσουμε.

 

3. Ανοίγουμε 4 τρύπες των για τα Upat των 6 mm Προσέχουμε να μην υπάρχουν εκεί κρυμμένα ηλεκτρικά καλώδια. Δεν τρυπάμε κοντά σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Εργαζόμαστε προσεκτικά.

 

4. Τοποθετούμε την αυτοκόλλητη ταινία στον τοίχο ξεκινώντας από την περιοχή της πλάκας γείωσης. Σημαντικό: Για καλή γείωση η αυτοκόλλητη ταινία να εφαρμόζεται σε ένα κομμάτι χωρίς διακοπές, και να διατρέχει όλες τις μονωμένες περιοχές. Κάθετη & οριζόντια τοποθέτηση. Με την ταινία αυτή εξασφαλίζουμε την αγωγιμότητα του κλωβού ακόμη και αν ρηγματωθεί ο τοίχος.

 

5. Εφαρμόζουμε το χρώμα HSF 54 στον τοίχο με κοινό ρολό «προβιάς» με πέλος 1-13 mm. Πάνω σε βαμμένη ή «ασταρωμένη επιφάνεια δεν απαιτείται αστάρι. Σε παρθένο τοίχο χρησιμοποιούμε ένα καλό αστάρι του εμπορίου είτε για πλαστικά (μέσα) είτε για ακρυλικά (έξω). Στο σημείο που θα βιδωθεί η πλάκα γείωσης εφαρμόζουμε 2 χέρια HSF 54 . Αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει.

 

6. Τοποθετούμε την πλάκα γείωσης στον τοίχο με την πλευρά του γεωϋφάσματος προς αυτόν. Βιδώνουμε καλά ώστε να υπάρχει καλή ένωση μεταξύ γεωϋφάσματος και χρώματος.

 

7. Καλύπτουμε την πλάκα με χαρτοταινία, για να μην λερωθεί, και βάφουμε -κατευθείαν χωρίς αστάρωμα- με ακρυλικό χρώμα Latex (στις προσόψεις) ή κοινό πλαστικού του εμπορίου (εσωτερικά), της αρεσκείας μας.

 

8. Βιδώνουμε το καλώδιο γείωσης (ø 2,5 mm) στην έτοιμη υποδοχή της πλάκας γείωσης.

 

9. Ενώνουμε το καλώδιο γείωσης με την γείωση μίας πρίζας ή με μία γυμνή σωλήνα ύδρευσης ή θέρμανσης, (μεταλλικές) ή αν θέλουμε με την γείωση του πίνακα ασφαλειών. Καλό είναι την εργασία αυτή να την κάνει ένας ηλεκτρολόγος. Σε μικρές επιφάνειες οι γειώσεις καταργούνται

 

8. Βιδώνουμε το καλώδιο γείωσης (ø 2,5 mm) στην έτοιμη υποδοχή της πλάκας γείωσης.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ RDF 22 -76

Απαιτούμενα εργαλεία και βοηθητικά υλικά
Λάστιχο τζαμιών (τύπου υαλοκαθαριστήρα), χάρακας μεταλλικός (αλουμινένιο προφίλ π.χ.), κοπίδι, φιάλη σπρέι (σιδερώματος ή λουλουδιών).

Καθαρισμός τζαμιού
Καθαρίστε την συνολική επιφάνεια με ένα από τα γνωστά καθαριστικά τζαμιών. Κολλημένα κομμάτια και αποθέσεις στο τζάμι απομακρύνονται με ξύστρα πάγου παρμπρίζ, ή ένα ξυράφι.

Μεγάλη επιμέλεια να δοθεί στις άκρες και τις γωνίες.

Κόψιμο της μεμβράνης
Κόβουμε την μεμβράνη στις διαστάσεις του τζαμιού προσθέτοντας περίπου 1 cm στο ύψος και το πλάτος.

Απομάκρυνση της προστατευτικής στρώσης
Στην γωνία της μεμβράνης κολλάμε εκατέρωθεν δύο αυτοκόλλητες ταινίες, μία από κάθε πλευρά. Τραβώντας τις δύο αυτές ταινίες διαχωρίζουμε την προστατευτική στρώση από την μεμβράνη, πράγμα που θα ήταν αλλιώς πολύ δύσκολο. Τώρα, ενώ κάποιος κρατά σταθερή την μεμβράνη, την διαχωρίζετε από την προστατευτική της στρώση από αυτήν τραβώντας την αργά με τα δύο χέρια. Ψεκάστε τώρα την μεμβράνη, (στην κολλητική πλευρά της) χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα σάπωνος. ( Συγκεκριμένα: 1 κουταλάκι του γλυκού απαλό μωρουδιακό Shampoo σε 5 λίτρα νερό). Δώστε μεγάλη προσοχή στο να ψεκάστε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

Τοποθέτηση της μεμβράνης
Ψεκάζουμε το τζάμι με σκέτο νερό. Τοποθετούμε την υγρή κολλητική ράχη της μεμβράνης στην ψεκασμένη επιφάνεια του τζαμιού. Η μεμβράνη επιτρέπει ακόμη- χάρις στους δύο ψεκασμούς- διορθωτικές μετατοπίσεις. Ψεκάζουμε τώρα με σκέτο νερό την προς τα εμάς πλευρά της μεμβράνης. Με το λάστιχο τζαμιών σπρώχνουμε αργά το εγκλωβισμένο νερό από το κέντρο προς τις άκρες. Αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε τουλάχιστον 2 φορές. Έτσι επιτυγχάνουμε γρήγορο στέγνωμα του νερού που θα απομείνει εκεί. Κόβουμε τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουνε χρησιμοποιώντας το κοπίδι και τον χάρακα. Δώστε προσοχή ώστε η κοπή να είναι μεν όσο πιο άκρη γίνεται αλλά να γίνεται πάνω στην υάλινη επιφάνεια. Μερικές ώρες μετά την εφαρμογή είναι πιθανόν να δημιουργηθούν φυσαλίδες και λευκές κηλίδες στην κόλλα. Ανάλογα με την θερμοκρασία θα εξαφανισθούν σε ένα διάστημα 3-6 εβδομάδων.

Φροντίδα - Καθαρισμός
Οι μεμβράνες δεν έχουν βέβαια την σκληρότητα της υάλου. Αντέχουν σε όλα τα γνωστά καθαριστικά τζαμιού, βάσεως αλκοολών ή σάπωνος. Να χρησιμοποιούμε άφθονο νερό. Δεν καθαρίζονται εν ξηρώ ή με τρίψιμο. Ποτέ με βούρτσα. Χρησιμοποιούμε συνθετικό σφουγγάρι, «δέρμα», λάστιχο τζαμιών. Σκληρές αποθέσεις ρύπου να μουλιάζονται.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΗΣ SWISS SHIELD®

Τα αντιηλεκτρομαγνητικά νήματα της Swiss Shield® παράγονται βάσει μιας πρωτοποριακής πατενταρισμένης μεθόδου. Χάρις σε αυτήν μέσα στην πλέξη συμβατικών νημάτων από βαμβάκι, πολυαμίδιο ή πολυεστέρα κλπ. κλώθεται ένα νήμα από χαλκό, χρυσό, ασήμι, μπρούντζο, αλουμίνιο, inox ή από άλλο αγώγιμο υλικό ανάλογα με την περίπτωση μας.

 

Η επιφάνεια του υφάσματος μπορεί ανάλογα με την περίπτωση και το είδος του νήματος που θα επιλεγεί να είναι είτε απομονωτική (ανακλαστική) είτε αγώγιμη.

Πρακτικά: Με βάση τα υφάσματα της Swiss Shield® μπορεί κανείς να αγοράσει έτοιμες κουρτίνες ή κουνουπιέρες (κλωβός Faraday) ή να τα ράψει στα δικά του μέτρα αγοράζοντας από το τόπι. Οι φραγές μπορούν να ανέλθουν έως και τα 80 db (99,999999 %) ανάλογα με τις απαιτήσεις . Μπορεί να επιλέξει κανείς κάθετη , οριζόντια ή ολική πόλωση. Οι κουρτίνες, εκτός από τα παράθυρα μπορούν να αναρτηθούν και κατά μήκος τυφλών τοίχων που γειτνιάζουν με επικίνδυνες πηγές, σαν πετάσματα.

Η αισθητική τους είναι απαράμιλλη. Η υφή απαλή. Είναι πανάλαφρες. Έχουν μια υπέροχη λάμψη. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Ράβονται σαν κανονικά υφάσματα, και δεν ξεχωρίζουν από αυτά.
Πλένονται στους 30º C. Σιδερώνονται στην βαθμίδα 1, χωρίς ατμό. Δεν τις καθαρίζουμε χημικά.

ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Με τα υφάσματα της Swiss Shield® μπορεί κανείς να προστατεύσει βιομηχανικούς χώρους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Επίσης μπορεί κανείς να ράψει στολές για προστασία προσωπικού από Η/Μ ακτινοβολία στην βιομηχανία στις τηλεπικοινωνίες και στην Εθνική Άμυνα.